Friday, 8 June 2012

kANak-kaNAK




Haiii semua! Harini nak kenalkan kawan kawan aku sejak dalam perut lagi.. ok tipu.. hahaha. . ni kawan2 aku start dari sekolah rendah sampai sekarang.. even sekarang masing blajar tempat lain2.. yang paling sakit hati bila cuti aku ngan diorang tak sama.. kenapa government tak samakan je cuti budak degree ngan diploma? Kesian aku cuti duk sorang2 kat kulai nun T.T ni nak kenalkan kawan2 lama aku..

Okey memperkenalkan dari kiri, Aine a.k.a tupai… kenapa tupai? Sebab bukan rabbit la..hahaha… mana lah aku tau.. nama tu dia dapat masa dia kat sekolah teknik dulu.. kitorang start kenal dari darjah 4 lagi.. dia ni otak-otak kempas sikit..sewel kemain.. dulu masa sekolah rendah lagi, kitorang rapat.. walaupun banyak kali gaduh.. hehehe.. dulu selalu ngan dia.. habit kitorang dulu suka men lopak air masa hujan kat taman.. bila di fikir2kan balik.. gaya macam kanak2 terencat je..hahhaha.. tapi tu lah memori yang tak dapat aku lupakan.. aku dengan parents dia pun ok.. Cuma aku seram sikit la ngan ayah dia.. :p kitorang terpisah masa form 4.. dia masuk sekolah teknik.. aku dapat jugak tapi abah tak bagi pergi.. then dia dapat masuk politeknik kat Melaka.. aku masuk matrik.. memang terpisah abes lah.. jarang contact tapi friendship still macam dulu.. still keluar sama-sama kalau cuti :D sekarang dia dah jadi tunangan orang.. tapi aku tak dapat pergi sebab tengah final ni.. lagipun tiket flight mahal L

Sebelahnya pulak namanya EQYN! Dia ni pun aku dah kenal sejak sekolah rendah lagi.. minah ni ayu je.. tapi kalau dah betul2 kenal dia..haaaa hamek kO! Keluar perangai kanak2 ribena dia… hahaha.. aku start bergerak bertiga ngan minah ni n ain masa sekolah menengah.. keluar g bandar bertiga naik bas.. jalan cerita dia dekat2 sama ngan aine jugak.. form 4 berpisah masuk ERT Azizah.. then dia masuk politeknik negeri 9 pulak..  dia yang start suka bermake-up dulu dari kitorang.. aku start make-up pun masa dah masuk U.. tapi basic je la.. takde la nak make-up tebal seinci gaya2 retis tu… alahaii… ~ status dia sekarang aku tak sure single or plural.. nanti tanye dia :P

Dannnnnnn yang sebelahnya lagi tu namanya ALICE in wonderland! Hahaha.. alice je ok.. suke-suke hati je nak tambah2…  :p dia ni same jugak macam budak dua orang tadi tu.. kenal dari darjah 4 lagi.. tapi yang beza dia tak masuk sekolah teknik, sama macam aku.. so aku hadap muke dia sampai form 5.. hehehe.. aku suka buli dia sebab dia senang di buli.. tapi aku sayaangggggg dia.. *angkat2 kening.. hahaha.. dia ni simple je budaknya.. tapi jenis huru hara siket sebab dia jenis cepat gelabah.. hehehe.. lepas SPM dia sambung DiP kat UiTM pulau pinang.. dulu rajin pergi umah dia.. jumpa mak and adik2 dia.. mak ayah dia baik ^^ sejak aku masuk matrik la aku jarang ke rumah dia… yela matrik cuti bukan lame pun..  mak dia masak sedap tau ^^

Yang akhir sekali tu nak kenalkan jugak kee? Hahhaa.. tu lah NANA HANA HATMIN! Haaa kau.. nama nak macam retis je :p okey nak cerita siket zaman sekolah aku.. dulu masa sekolah rendah aku ni nakal sangat.. suka buli kawan2.. ade sekali aku pernah conteng muke kawan guna colour luna cicah kan dengan air.. budak tu pulak jenis mengikut je.. haa.. memang makanan aku la.. hahaha.. dapat pulak jadi pengawas pustakawan.. darjah 6 jadi ketua.. tapi haram aku tak pernah masuk library buat kerja.. entah sakit apa agaknya cikgu tu lantik aku jadi ketua.. pulak tu aku dapat RMT.. tak tau ape tu? Rancangan makanan tambahan la.. kisahnya.. jadi pulak penyelaras a.k.a tukang handle pembahagian makanan2 kat budak2.. memang kerja aku tiap2 hari nak keluar kelas awal la konon nak bagi2 kad.. hahaha.. masuk sekolah menengah aku dah berubah siket dari budak terencat ke kanak2 ribena.. jadi pengawas sekolah pulak tu.. aku ni jenis menurut je.. tapi selalunya ikut dan aku jugak nak watpe pun.. selalu je tolong member2 time spot check.. hahaha

Berlalu la sudah zaman kegemilangan masa muda… apepun..aku sayang kawan2 aku… even ade yang aku tak kenalkan kat entry ni… jangan kecik hati eh?? Aku sayangggg korang semua!! Muahh!

1 comment:

azwan_liverpool said...

kahkahkah...bgus ko nyer blog ni yer...yg aq semuer dah delete....mengarut making anew one after this